Porsche показа новата версия на Boxster
Porsche показа новата версия на Boxster / netinfo

Porsche показа новата версия на своя роудстър със средноразположен двигател Boxster на изложението в Болоня.

Името на новата кола е Boxster RS 60 Spyder и е вдъхновена от класическия състезателен топмодел на Porsche от 60-те - Type 718 RS 60 Spyder. Новият модел е направен на основата на Boxster S, като дизайнерите са добавили нов преден спойлер, 19-цолови Porsche SportDesign алуминиеви джанти, нов вид изпускателна система с ниско съпротивление на газовете и системата PASM (Porsche Active Suspension Management) за контрол на стабилността, предаде БГНЕС, като се позова на SpeedPress.

Мощностjа на двигателя остава 303 к.с. (226 kW). Цветът на колата е уникален GT Silver металик, комбиниран с ярко контрастираща естествена кожа в цвят Carrera Red. Покривът също е червен. Като алтернатива клиентите могат да изберат опцията тъмносив кожен салон в комбинация с черен покрив. Стоповете са матирани в червено.
В интериора също има промени.

На страничните прагове са сложени стоманени плочки с гравиран надпис “RS 60 Spyder”. Уредите имат сив кант, съвпадащ с цвета на колата, а инструментите са поръчкови.

Porsche Boxster RS 60 Spyder е запланувано да се появи по шоурумите през март следващата година с начална цена от 53 500 евро без таксите и ще бъде ограничено само на 1960 бройки.