Половината германци са недоволни от еврото
Половината германци са недоволни от еврото / www.sxc.hu

Половината от германците (51 на сто) са недоволни от еврото, показва проучване, което ще бъде публикувано в утрешния брой на вестник "Билд", предаде Франс прес.

Според допитването, осъществено в интернет между 20 и 22 декември сред 1068 души от германския институт ЮГов (YouGov), едва 44 на сто от германците изразяват удовлетворение от единната европейска валута.

Същото проучване показва, че 49 процента от германците искат да се върне Дойче марката, докато 41 на сто са против, посочва многотиражният "Билд", известен с критичното си отношение към еврото.

На 10 декември най-голямата германска телевизия А Ер Де излъчи друго проучване, според което повечето германци (60 на сто) искат да се запази европейската валута въпреки сегашната криза в еврозоната, припомня БТА.

През последните седмици германският министър на Волфганг Шойбле многократно се изказа в подкрепа на еврото. Единната валута е изгодна за европейците и спекулаторите няма да го победят, заяви той на 11 декември в неделното издание "Билд ам зонтаг", което принадлежи към същата издателска група като "Билд".