Подадени са над 1300 проекта за подпомагане на млади фермери
Подадени са над 1300 проекта за подпомагане на млади фермери / netinfo

Близо 1300 проекта са подадени по мярката от Програмата за развитие на селските райони за подпомагане на млади фермери от откриването й преди четири месеца. Средствата, предвидени по Програмата, трябва да покрият пълната сума по 4200 проекта. При голям интерес е предвидена възможност за прехвърляне на средства от други направления, които са по-малко атрактивни. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев в Стара Загора, където присъства на информационен семинар по Програмата.

На представителите на общини и читалища пък бе обърнато внимание върху възможностите за участие в Програмата. Те могат да получат до 70 процента безвъзмездно финансиране по проекти, по които участват, както и до 100 процента по съвместни проекти с общините за разнообразяване на дейностите в селските райони.

Информационните семинари по програмата за развитие на селските райони, които стартираха през юли, са организирани от Министерството на земеделието и храните съвместно с Националната служба за съвети в земеделието и Съюза на народните читалища във всички областни градове на страната.