Пловдив и Еврос с общи проекти за финансиране от еврофондовете
Пловдив и Еврос с общи проекти за финансиране от еврофондовете / netinfo

Инвестиционни, социални и културни проекти, които да се финансират от фондовете на Европейския съюз, ще разработват заедно Пловдивска област и област Еврос, Гърция. Това стана ясно при подписването на Протокола за сътрудничество между двата региона на официална церемония в Международен панаир Пловдив.

Споразумението, под което сложиха подписи областните управители Тодор Петков и Николаос Замбонидис, бе благословено от Пловдивския митрополит Николай.

Пловдив и Еврос си приличат по високия темп на нарастване на инвестициите. За нас, представителите на бизнеса, този протокол е основата, на която ще стъпим и ще развиваме по-ефективно отношенията между двата региона в областта на икономиката, туризма и културата”, заяви Георги Гергов, председател на Националния борд по туризъм, по чиято инициатива бе подготвено споразумението.

То ще бъде изпълнено с много конкретно съдържание, подчерта областният управител на Пловдивска област Тодор Петков. Убеден съм, че ще дадем тласък в развитието на нашите две области, добави той и благодари на Националния борд по туризъм за инициативата.

Други новини от Пловдив