Пежо предлага модел 207 комби
Пежо предлага модел 207 комби / netinfo

Френската компания Пежо (Peugeot) предлага модела 207 във вариант комби, който бе показан за първи път на автомобилното изложение в Женева тази година с дизайнерски елементи като удължени фарове по страничната част, съобщи ДПА.

Колата има панорамен, изцяло стъклен, покрив, който се простира над предното стъкло и над главите на пътниците на задната седалка за радост на любителите на шофирането на открито. Електрически механизъм го вдига и спуска.

Оценена на 13 450 евро (18 506 долара), Пежо 207 комби (SW) вече е в магазините, съобщи производителят.

С дължина 4,16 м моделът SW е по-дълъг с 13 см от версията с пет врати. Багажникът има обем от 337 литра, с 67 литра повече от варианта "хеч-бек".

Купувачите могат да избират между три бензинови и два дизелови двигателя. Наличните модели с бензинови двигатели са с мощност 73 конски сили, 95 конски сили и 120 конски сили. Дизеловите двигатели са снабдени със специални филтри и имат мощност от 90 конски сили или 109 конски сили.

Най-бързият от моделите комби вдига максимална скорост от 200 км/ч, а най-икономичният харчи пет литра на 100 км., като има емисия на въглероден диоксид 131 грама на километър.

Друга нова характеристика на модела 207 комби е Програмата за стабилност на управлението (SSP), комбинирана Програма за електронна стабилност (ESP) и управление със сервомеханизъм. Според Пежо тази програма е създадена специално за ситуации на спиране, когато левите и десните колела трябва да спрат да се движат, докато са на различни пътни повърхности.