„Пайнер” купува с евросредства нова снимачна техника
„Пайнер” купува с евросредства нова снимачна техника / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Музикалната компания "Пайнер" е спечелила финансиране по оперативна програма "Конкурентоспособност" с проект за купуване на нова снимачна техника за телевизия "Планета". Целта е да се повиши качеството на продукцията и бъдат разкрити нови работни места. Това се разбира от справка в Информационната система за одобрените проекти за финансиране с европейски средства (ИСУН), където е публикуван проектът "Повишаване на конкурентоспособността на "Пайнер медиа" ООД на вътрешния пазар чрез модернизация на оборудването".

Компанията е спечелила безвъзмездно европейско финансиране в размер на 1 918 233 лева, като европейските средства са 1 630 498 лева, а държавното съфинансиране за 287 735 лева. Останалата сума идва от компанията. Целият проект е на стойност 3 197 324 лева.

С реализирането на настоящия проект "Пайнер медиа" ООД цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия "Планета" се излъчва, пише в мотивите на компанията, цитирани от „Дневник".

След като се повиши качеството на техния продукт, "Пайнер" ще "съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама", обясняват от компанията. Създаването на нови работни места пък ще допринесе за развиването на българската икономика.