Откриват първата специализирана трудова борса у нас
Откриват първата специализирана трудова борса у нас / netinfo
Специализирана трудова борса, единствена по рода си в страната, започна да функционира в Плевен. Това каза Янчо Андонов, председател на областната организация на КНСБ в града.

Борсата ще работи на принципа на представени кандидатури, очакващи подходящи предложения за работа, допълни още Андонов. Тя е създадена със съдействието на “Хюмън пауър” и целта й е да се набират българи, кандидати за работа в страната и чужбина. За да получат работа в България или друга държава, кандидат-работниците ще трябва попълнят въпросник, в който да изложат в писмен вид какво и къде искат да работят, както и очаквания размер на трудовото си възнаграждение.

За работа могат да кандидатстват безработни, студенти и хора, които в момента са на работа. Всеки желаещ може да попълни въпросника в централата на КНСБ в Плевен, откъдето те ще бъдат изпращани до “Хюмън Пауър” в София. Подаването и обработката им е напълно безплатна. От дружеството ще поддържат контакт с кандидатстващите и ще ги уведомяват, когато има оферта за работа, отговаряща на техните изисквания. Срокът на осигурената работа е от 3 месеца до 1 година. Ако работата е в чужбина, фирмата поема пътните разноски за отиване и връщане.

Други новини от Плевен