Орешарски се ангажира, че няма да има нова актуализация на Бюджет 2013
Орешарски се ангажира, че няма да има нова актуализация на Бюджет 2013 / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Орешарски се ангажира, че няма да има нова актуализация на Бюджет 2013
65953
Орешарски се ангажира, че няма да има нова актуализация на Бюджет 2013
  • Орешарски се ангажира, че няма да има нова актуализация на Бюджет 2013

Премиерът Пламен Орешарски се оплете позицията си за евентуална нова актуализация на бюджета и само в рамките на няколко минути. След като първоначално заяви, че „се надява да няма нова актуализация" на бюджета, на уточняващ въпрос поясни, че поема категоричен ангажимент да няма такава. „Не съм съвсем сигурен. Иска ми се да е така, ще направим всичко възможно да няма нова актуализация", каза премиерът, след което поясни, че не очаква такава и няма да се наложи. След това премиерът пое твърд ангажимент, че нова актуализация няма да има.

Премиерът потвърди, че състоянието на икономиката ни не е добро и вероятността от рецесия съществува, макар и правителството да опита всичко възможно, за да не се стигне до този сценарий. Според Пламен Орешарски няма накъде да се прави по-голямо разхлабване на коланите, тъй като има законови ограничения за дефицита до 2 %.

Орешарски бе категоричен, че в края на годината дългът на страната ни няма да бъде повече от 14,6 млрд. лева, каквото ограничение има в бюджета и преди актуализацията му.