Няма основания за паника за връщането на туристите ни от Тайланд
Няма основания за паника за връщането на туристите ни от Тайланд / netinfo

Няма основание за притеснения за прибирането на българските туристи от Тайланд, съобщиха от туристическа агенция „Он Травъл”. Оттам твърдят, че създалата се паника във връзка с кацането за зареждане на гориво в Пакистан на 27 декември е неоснователна.

В Пакистан няма военно положение и нищо не заплашва живота или сигурността на българските туристи, спиращи за малко там. Всички самолети, пътуващи от и за Тайланд, включително и тези на редовните линии, кацат за презареждане в Пакистан защото това е единствената възможност. Според Ася Караманова, изпълнителен директор на туристическата агенция изказвания, че самолетът на фирмата каца в Пакистан, за да спести пари и така излага на риск живота на 180 души, са некоректни и далече от истината.

Българските туристи в Тайланд заплашиха, че няма да се качат на самолетите за връщане, които трябва да излетят на 6 и 7 януари от Тайланд. Според Ася Караманова това би било безсмислено действие, тъй като животът им не е заплашен по никакъв начин. В момента се проверяват и други възможности за презареждане, на други летища, но за толкова кратко време е трудно да се получи разрешение за преминаване през въздушните територии на държавите.

„В случай, че не успеем да намерим друга алтернатива за презареждане, самолетът ще трябва и на връщане да кацне в Пакистан, за да зареди гориво, но това е рутинно действие, което нашите самолети извършват при всеки полет, вече 6 години и никога не сме имали проблеми. Убедени сме, че и сега няма място за притеснения, тъй като няма извънредно или военно положение в страната. Паниката е напълно излишна!”, твърдят от туристическата агенция.