Новият терминал ще увеличи капацитета на летище Варна
Новият терминал ще увеличи капацитета на летище Варна / netinfo

Седем милиона лева струва новият пътнически терминал на летище Варна. Терминалът ще увеличи двойно капацитета на летището. Това заяви изпълнителният директор на аеропорта Андрея Андреев при откриването на новото съоръжение.

Новият терминал ще може да обслужва до четири пристигащи и още толкова заминаващи полета за един час. Съоръжението заема площ от около 6 хиляди кв.м. и разполага с 10 гишета за регистрации, две багажни ленти, 6 ГКПП-та, кафенета, офиси и магазини.

На откриването на новия терминал присъства и министърът на транспорта Петър Мутафчиев, който преряза лентата и даде официален старт на най-новата придобивка на варненската аерогара.

Въпреки че бе открит официално днес, терминалът функционира от събота. Първите преминали от там пътници са пристигнали с полет от Марсилия, а първите заминаващи полети са били за Кьолн и Лайпциг, разкри Андреев.

2 милиона евро са вложени в техника и оборудване за летището. Закупени са модерни машини за обслужване на самолетите и линейка, а съвсем скоро ще бъде осигурена и нова противопожарна техника, заяви главният изпълнителен директор на “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” Андреас Хелфер.