Нов шеф в Кремиковци, Томов обаче остава
Нов шеф в Кремиковци, Томов обаче остава / netinfo

„Кремиковци” вече има нов главен изпълнителен директор. Това е инциецът Джага Натан. Досега той е работил в металургичния завод на "Глобал Стийл" в Босна и Херцеговина, който също е на Прамод Митал. Досегашният изпълнителен директор на комбината Александър Томов остава в ръководството на дружеството, като втори човек в управлението.

Очаква се новият главен изпълнителен директор Джага Натан да поеме управлението на финансите на завода. Според икономическа анализатори с новото назначение в ръководството на металургичния комбинат ще бъде прокарана идеята на собственика Прамод Митал земята под завода да бъде отделена в някое от съществуващите дружества на „Глобъл Стийл”. Така ще стане възможна продажбата й без това да засегне комбината.

По оценки на брокери на недвижими имоти теренът под „Кремиковци” струва 700 милиона долара. Ако сделката за земята бъде осъществена Митал ще получи достатъчно пари, за да се разплати с държателите на бондовете на дружеството, тъй като облигационният заем е на стойност 325 милиона евро. Неотдавна се заговори, че към терена на „Кремиковци” интерес проявява компания от Катар.

И през този ден работниците от “Кремиковци” протестираха, за около 40 минути. Те отново настояха за 25% увеличение на възнагражденията им. Синдикатите преговарят за това с директора на Дирекция “Човешки ресурси” Мита Джа. Ако исканията на работещите в комбината не бъдат изпълнение, протестите ще продължат.