MySpace ще предприеме стъпки за подобряване защитата на потребителите
MySpace ще предприеме стъпки за подобряване защитата на потребителите / netinfo

Натиск от страна на закона, както и от родители накара MySpace да се съгласи да предприеме стъпки за защита на младите хора от изнасилвачи и престъпници, използващи мрежата и подобни сайтове. Според подписано споразумение, стъпките, които сайтът ще предприеме, включват и търсене на начини за по-добро проверяване и потвърждаване на възрастта на потребителите, предаде Асошиейтед прес.

Популярният сайт за общуване ще създаде работна група от специалисти, които да повишат защитата на потребителите, като ще бъдат поканени да се присъединят и други социални сайтове.

„Ние трябва да продължаваме да казваме на децата, че те не просто пишат на компютъра, а „споделят” себе си със света”, каза главният прокурор на Северна Каролина Рой Купър.

През последните години сайтове като MySpace и Facebook станаха популярни сред тийнейджърите и голяма част от потребителите на тези сайтове са именно младежи. Това създава ново потенциално свърталище на насилници, които лъжат за възрастта си, за да примамят млади жертви, както и за престъпници, който изпращат заплашителни, анонимни съобщения, отбелязва агенцията.

Единственият щат, който не се присъедини към споразумението, е Тексас, чийто главен прокурор, каза, че няма до подкрепи усилието, освен ако MySpace не предприеме действия за потвърждаване на възрастта на потребителите.