Милчо Ламбрев е новият шеф на НКЖИ
Милчо Ламбрев е новият шеф на НКЖИ / снимка: МТИТС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков назначи за нов член на Управителен съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев. От днес той е и генерален директор на дружеството, като заменя на поста Антон Гинев, който бе освободен от длъжност.

Професионалният опит на Милчо Ламбрев е преминал в БДЖ и НКЖИ. Завършил е магистратура по „Транспортно строителство", ВВТУ „Тодор Каблешков" и магистратура по „Икономика на транспорта фирма". Владее руски език.

Национална компания „Железопътна инфраструктура", която е собственик на железопътните релси в България, е изпаднала в тежко финансово положение, при което не може да изплаща възнагражденията на служителите си. Преди повече от месец железничарите започнаха серии от ефективни протести. Ако до месец държавата не осигури пари за заплати поне до края на годината, работещите в компания "Железопътна инфраструктура" ще излязат на национална стачка, предупредиха вчера от стачния комитет на служителите.