Михалевски: Спрените пари по ФАР няма да бъдат изгубени
Михалевски: Спрените пари по ФАР няма да бъдат изгубени / снимка: Sofia Photo Agency

Спрените пари по програма ФАР няма да бъдат изгубени. Това каза за Дарик радио заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. От 50 одобрени проекта към ведомството на Асен Гагаузов, критики има към три от тях, но нито едно евро няма да бъде загубено, подчерта още Михалевски. Ето какво каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството:

Никой няма да изгуби средствата. Ние ще докажем, ще дадем на Брюксел достатъчно доказателства, ще предприемем всички действия, които счетем за необходимо. Беше повдиган многократно въпросът за оставките, оставката е най-лесният въпрос. Ние заявихме още първия ден, че ако дори и да няма нарушения и те се констатират, а ние ще го докажем, въпреки всичко има искане за смяна на програмните ръководители, това е най-лесният ход.

И ако това ще бъде цената за размразяване на средствата, това може да се реализира незабавно, защото в крайна сметка ние сме хора, които са отговорни и трябва да ценим преди всичко възможностите, които са реализирани за България. И в крайна сметка това не става с молитви в Брюксел, както някои се опитват да го правят, то става с много систематична работа, което аз с увереност и с удоволствие за работата на моите колеги, мога да кажа е вършено.