Лятно училище за студенти финансисти
Лятно училище за студенти финансисти / netinfo

За пети път фондация “Атанас Буров” организира Лятно училище за студенти-финансисти. Училището предоставя възможност на младите хора да се подготвят практически за нови и специфични финансови дейности, в които биха се реализирали след завършване на образование.

Вторият модул за тази година е посветен на актуалната тема за управление на “Договорни фондове” . Ще се проведе от 11 до 15 септември. Обучението е в гр. Банкя, в Учебния център на Национална агенция по приходите. Организира се съвместно с Българската асоциация на управляващите дружества. При подбора на участниците е отделено внимание на такива качества и мотивация , които бъдещите работодатели очакват от студентите. Има възможност и за платено участие срещу такса от 150 лева.

Лектори в модула “Договорни фондове” са изпълнителни директори на управляващи дружества и директори от Комисията за финансов надзор .

Студентите ще получат практически познания по методи за измерване и представяне на резултатите на фондовете, управлението на техните портфейли, осигуряването на ликвидност и отчетност. В програмата за застъпени всички аспекти на функционирането – от лицензирането до маркетинга.

Студентите ще решават и практическо задание по управление на портфейл, използвайки съвременни математически модели. Най-успешните от тях ще бъдат предложени от фондацията на финансови институции и управляващи дружества за работа след завършване на висше образование.