Липса на пари бави премиите за олимпийците ни
Липса на пари бави премиите за олимпийците ни / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Липса на пари бави премиите за олимпийците ни
58257
Липса на пари бави премиите за олимпийците ни
  • Липса на пари бави премиите за олимпийците ни

Заради липса на пари все още на са изплатени премиите на българските олимпийци. Това коментира в парламента в петък министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Премиите са на стойност над 2 милиона лева, а причината е, че от администрацията на Симеон Дянков са обявили други приоритети за финансиране.

Спортният министър допълни, че премиите са планирани още в началото на предходната година, тоест били са заложени в бюджета, но не са получени в министерството до този момент. Нейков изрази надежда, че през настоящия месец ще бъдат получени от ведомството му.

„Имаме някакви финансови затруднения, които предполагам, че сега, през ноември ще бъдат изчистени и ще можем да платим на състезателите. Забавянето идва от Министерството на финансите, пуснали сме корекция, чакаме да ни бъде отговорено на писмото", каза той.

Свилен Нейков е убеден, че държавата се справя с проблема с черното тото. Той допълни, че регулярно се провеждат срещи по темата с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и екипа му.