Летище София е домакин на вътрешнорегионален авиационен форум
Летище София е домакин на вътрешнорегионален авиационен форум / снимка: Sofia Photo Agency
Само час и половина след началото на днешния ден от работата на вътрешнорегионалния форум, насочен към разработване на нови авиационни маршрути за тази година, са били договорени четири нови полета по зимното разписание до София на полската авиокомпания ЛОТ.

Надяваме се докато конференцията Intra-Regional Route Development Forum-2007 приключва, броят на офертите да бъде много по-голям и събитията да търпят развитие. Това каза пред журналисти днес в рамките на форума изпълнителният директор на летище „София” Пламен Станчев.

Около 400 делегати от 40 различни държави събра започналият днес в хотел "Кемпински-Зографски" регионален авиационен форум, чийто домакин е летището в София.

В тазгодишното издание, което е насочено специално към нискотарифните и регионални авиокомпании, както и към летищата на територията на цяла Европа, участват представители на над 80 авиокомпании, 18 от които са нискотарифни. Над 180 са представените на форума летища и над 2000 предвидените индивидуални срещи, информира Майк Хауард, председател на Международния авиационен форум "Routes".

Той отбеляза, че форумът, насочен към разработването на нови услуги, предлага уникална възможност за професионални контакти. Идеята е така да бъдат улеснени срещите "лице в лице" между хората, от които зависи взимането на решения, както от страна авиокомпаниите, така и от страна на летището.

Повечето от срещите са уредени предварително, но част от тях стават на място. Всичко това прави събитието първостепенно за пазара в сектора и е индикатор за жизнеността на авиационния бранш, коментираха участници във форума.