Консулствата ни в Русия отчитат ръст на туристическите визи
Консулствата ни в Русия отчитат ръст на туристическите визи / netinfo

Консулството на България в Москва издаде 100 000-та туристическа виза от началото на тази година, съобщиха от Държавната агенция по туризъм. Светлана Сесина е щастливката, която ще почива у нас, с безплатна виза, тъй като по традиция 100000-ят турист я получава без да плати.

Консулските служби в Русия отчитат съществено увеличение на издадените туристически визи. Очакванията са до края на август броят на визите с цел туризъм, издадени от консулската служба на България в Новосибирск да достигне общия обем на входните визи за цялата 2006 г. От началото на тази година в Санкт Петербург са издадени 31 000 визи. За сравнение - за цялата 2006 г. българското консулство в северната столица на Русия е издало 38 000 визи на руски граждани.

Продължава посещението в Русия на председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, където тя представя българския туристически продукт.

Днес Крушкова ще се срещна с вицегубернатора на Санкт Петербург Юрий Молчанов и с ръководството на Управлението по въпросите на туризма.