По-ниски цени по морето в края на лятото. По традиция, в последните дни на август се появяват първите отстъпки по хотели и заведения. Как да спестим от късната ваканция на море?

В голяма част от хотелите по родното Черноморие цените падат от този уикенд. За сметка на това обаче, ако изчакаме и бъдем търпеливи още една седмица, можем да се възползваме от още по-добри оферти, защото ако сега поевтиняването е с 10% до 15%, то от следващата седмица хотелиери свалят цените с до 50%.

Много хора предпочитат да отидат на море през септември, защото е по-спокойно и има много промоции, допълва NOVA.

В момента легловата база в повечето курортни комплекси по морето е все още пълна почти на 100%. Такава заетост обаче ще има още около седмица и затова хотелиерите бързат да примамят родния турист с изгодни оферти.

"Цената ще бъде по-ниска с около 10-15%. А след първата седмица на септември имаме пакет, който ще бъде за 7 нощувки на цената на 6", посочва Антон Вълчев, управител на хотел.

За какво лъжат туристите по морето?

Това се отнася за хотелите с по-висока категория, при ол-инклузив. Ако обаче бюджетът ни е ограничен, можем да минем на още по-изгоден вариант, но седмица по-късно. Тогава цените ще са с 30% до 50% по-ниски - в зависимост от дните на седмицата.

Така двойна стая, с ползване на безплатен паркинг, басейн и интернет, варира от 65 до 90 лева.

Още по-евтин вариант на родното Черноморие са къмпингите. И там са подготвили с до 20 на сто по-ниски цени от другия месец.

Отделно родните хотелиери обмислят и пакети за септемврийските празници.
Ако цените и сега ви се сторят високи, може да изчакате до средата на месец септември, когато голяма част от хотелите ще смъкнат цените с над 50 %.

Източник: Nova.bg

Снимка: Thinkstock/Getty Images