KBC завърши сливането със СИБанк
KBC завърши сливането със СИБанк / netinfo

KBC завърши сливането със СИБанк и ще въведе модел на банково застраховане, съобщиха на съвместна пресконференция представители на двете финансови институции. KBC Group и СИБанк представиха бъдещите си планове в България.

През следващите месеци KBC и мениджмънтът на СИБанк ще преразгледат и доразвият стратегията, като се фокусират върху оптимизирането на клоновата мрежа, ще въведат банковото застраховане съвместно със ЗПАД ДЗИ, придобита от KBC по-рано тази година, каза Цветелина Бориславова, председател на Управителния съвет на СИБанк. От КВС ще развият и установят нови бизнес линии като управлението на активи, частното банкиране, лизинга на автомобили или трезорните операции, пише БТА.

На 22 ноември KBC получи одобрение от Българската народна банка за придобиване на мажоритарен дял в Стопанска и инвестиционна банка (СИБанк), а на 15 ноември получи одобрение и от Комисията за защита на конкуренцията, беше съобщено на

пресконференцията. Понастоящем KBC притежава 75 процента от СИБанк. Цветелина Бориславова запазва 22.3 на сто от банката и остава партньор на KBC в банковия бизнес в България.