Как реагира Бойко Борисов, след като жена го обвинява 5 минути за Южен поток
Как реагира Бойко Борисов, след като жена го обвинява 5 минути за Южен поток / БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов, заедно с министъра на външните работи Даниел Митов и на правосъдието Екатерина Захариева, имаше специална среща в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания.

Борисов: Южен поток е в историята, на дневен ред е "Балкан"

В началото на срещата жена прочете от тефтерче предварително написана петминутна реч, в която обвини премиера за спирането на "Южен поток" и за нанесени от това загуби, съобщава БНТ. Въпреки бурното недоволство на присъстващите в залата, жената продължи да спира продължаването на срещата. Борисов не се смути и помоли жената да не чете, тъй като той също не чете отговорите си:

"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета".

Борисов: Ако не ни бяха спретнали пуча, "Южен поток" вече щеше да се строи

"Спешното временно затваряне на външните граници на Европейския съюз ще помогне за решаване на мигрантската криза", препотвърди при срещата с българи в Лондон Борисов.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания бяха част от темите, по които присъстващите българи искаха да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз", обясни Борисов.