/ БГНЕС, архив
Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) ще доведе до малко понижаване на благосъстоянието, заяви в интервю за Си Би Ес Кристин Лагард, директор на Европейската централна банка, предаде ТАСС.
 
Изпратил ли е Борис Джонсън писмо до ЕС с искане за отлагане на Брекзит?

Лагард заяви, че Брекзит я натъжава и предупреди, че той ще се отрази „както на Великобритания, така и на определени страни: Ирландия, Германия и Холандия“. „Всички ще усетят малко понижение на благосъстоянието. Това ще засегне целия останал свят“, добави тя.
 
На извънредното си заседание в събота британският парламент не успя да приеме постигнатото от правителството споразумение с Брюксел. След това британският премиер Борис Джонсън, принуден от приет от парламента закон, поиска официално от председателя на Европейския съвет Доналд Туск тримесечно отлагане на Брекзит до 31 януари 2020 г., припомня ТАСС.
 
ЕК очаква от британското правителство разяснения по следващите си стъпки за Брекзит

Самият Джонсън обаче не подписа това писмо, а след него изпрати до Туск лично послание, в което заяви, че самият той е против отлагането, което според него „ще накърни интересите на Великобритания“.
БТА