Качват фирмите от сивата икономика в интернет
Качват фирмите от сивата икономика в интернет / netinfo

Фирмите от сивата икономика ще бъдат публикувани в интернет до края на септември. Това обяви лидерът на КНСБ Желязко Христов след среща със съпредседателите на най-голямата работодателска организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Иво Прокопиев и Саша Безуханова.

В интернет страницата ще попаднат фирми, които не плащат заплати и осигуровки и не спазват социалното законодателство, обяви Христов. Сайтът се разработва от КНСБ и ще е една от мерките, които работодатели и синдикалисти ще предприемат за борба със сивата икономика.

КНСБ и КРИБ започват подготовка за подписване на ново споразумение помежду си. В него ще бъдат набелязани конкретни цели за икономически растеж на страната и повишаване благосъстоянието на хората. Двете организации ще се стремят и да подобрят диалога с правителството, който в последно време е в криза, отбеляза след срещата Иво Прокопиев. И двете организации обявиха, че липсва координация между министрите в кабинета и че всеки от тях прави политика „на парче”.