Изтича срокът за договори за създаване на охльовъдни ферми догодина
Изтича срокът за договори за създаване на охльовъдни ферми догодина / netinfo

Крайният срок за подписване на договори за създаване на охльовъдни ферми през 2009 година е 30 август тази година, съобщават от Националния охльовъден клъстер.

Всички желаещи да се занимават с този тип дейност могат да получат финансиране, като кандидатстват за кредит по проект „Гаранционен фонд за микрокредитиране”. Чрез него малките и средни предприемачи, включително и безработните от региона, както и хората с увреждания ще бъдат подпомогнати за развитие на собствен бизнес.

От Държавен фонд „Земеделие” информират, че са изработени икономическите единици за кандидатстване за желаещите, които искат да участват по проекти за получаване на субсидии по Програмата за развитие на селските региони 2007 – 2013 г. - мярка 112 „Млад фермер” и мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” както и да използват възможностите на Програма „Животновъдство”.

Създаден е Национален консултативен съвет за култивирано отглеждане на охлюви към Националния охлювъден клъстер, който ще заседава на всеки два месеца. Целта е участващите в него специалисти да оказват помощ на бизнеса в тази област.