Изненада и объркване след новината за българското „Голф развитие” ЕАД
Изненада и объркване след новината за българското „Голф развитие” ЕАД / netinfo

"Първо стъписване, а после объркване предизвика българското правителство със съобщението за създаване на фирмата "Голф развитие". Това пише австрийският вестник "Пресе" и коментира решението на кабинета за създаване на еднолично акционерно дружество "Голф развитие" със 100% държавно участие.

Министър-председателят Сергей Станишев изглежда се уплаши от своя предприемачески кураж и идеята беше замразена до разработване на обща туристическа стратегия, продължава авторът и цитира министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов, който бил изненадан от това решение и излага тезата си за развиване на голф спорта в България.

В стремежа си да се раздели с името на страна за евтин туризъм България е запланувала строеж на 20 голф игрища, главно по морето, като засега техният брой е три. Но на заседанието на коалиционния съвет в неделя, съобщава "Пресе", темата "голф" била засегната мимоходом, тъй като основните въпроси са били

закриването на безмитните магазини, приватизацията на „Булгартабак” и „Топлофикация – София” и критикуваното от опозицията намерение да бъде създаде държавен холдинг за големите енергийни предприятия „Булгаргаз” и АЕЦ „Козлодуй”.