Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП
Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП / darikradio.bg
Финансовата рамка на Европейската общност след 2021 година е добра, балансирана и предлага много възможности на страните членки. Това коментира в "Седмицата" на Дарик Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП.
 
Парите за сближаване са намалени с около 6 процента, но финансовата рамка е много по-гъвкава и са възможни нови комбинации, които да компенсират излизането на Великобритания, посочи тя.

Станишев: Влизането в Еврозоната не е панацея за икономиката ни
 
Що се отнася до идеята фондовете да бъдат свързани със спазването на върховенството на закона, Михайлова посочи, че са нужни тълкувания какво точно се разбира под това и най-важното, в крайна сметка, не трябва да се стига до влияние върху крайните потребители на средствата.
 
Либералите искат да има общи европейски данъци, например за финансовите трансакции и околната среда, допълни Михайлова.
 
По отношение въвеждането на еврото, Михайлова каза, че еврото е общата европейска валута и всички страни трябва да въведат еврото, но да спазват всички критерии за членство.
 
Трябва да се върви и към създаването на обща европейска армия, изрази мнение Искра Михайлова. От значение обаче е какви ще бъдат отношенията на ЕС с НАТО.
 
Цялото интервю с Искра Михайлова може да чуете в darikradio.bg