/ Практикер
Хипермаркетът посреща първите си клиенти с модерна визия, богат асортимент и Black Weekend намаления
На 19 ноември г-н Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич и г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”, прерязаха лентата на хипермаркет за дома и градината „Практикер“ в Добрич - 14-ти поред обект на веригата за страната. По случай откриването хипермаркетът ще зарадва клиентите си в града със специални Black Weekend оферти, които ще продължат цели две седмици.

Йордан Йорданов и Тодор Белчев
Практикер

„Всяко лошо нещо свършва рано или късно, така че смятам, че откриването, въпреки че е в тежки времена, дава един ясен сигнал – ние ще продължим да живеем и ще продължим да правим хубави неща и няма да се откажем да развиваме веригата „Практикер“. Това е четиринадесетият магазин. За мен е наистина много хубав и светъл магазин.“, каза г-н Белчев на церемонията за откриването.

„Практикер“ - Добрич се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от близо 7650 кв. м. На 5150 кв. м. търговска площ, просторният хипермаркет ще зарадва потребителите със светла и уютна обстановка и функционална подредба и организация, така че лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо. Жителите и гостите на града ще могат да избират от богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени те ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта.

Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като 3D проектиране на бани и кухни, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и застраховка „Удължена гаранция“ на продуктите. На тяхно разположение е безплатен паркинг със 150 паркоместа. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. За доброто обслужване и професионална консултация на клиентите ще се грижат над 70 служители.

„Практикер“ - Добрич отваря врати на ул. Околовръстен път Дружба 4” № 2а, срещу хипермаркет „Технополис“. Така клиентите ще могат лесно да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен. Реализацията на проекта е дело на строителната фирма „Бараж Груп“ ЕООД.

Практикер
Практикер

По повод откриването и в знак на благодарнoст към администрацията на Община Добрич „Практикер“ дарява 10 000 маски на Общината.

ЗА КОМПАНИЯТА
„Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на хипермаркетите за техника „Технополис“, придоби целия бизнес на „Практикер“ в България и към момента управлява 14 обекта от веригата в 13 големи града на страната. От тогава до сега „Практикер“ удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора „Направи си сам“ в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.