Хампарцумян: Не сме в криза от месеци, но икономиката трябва да е по-ефективна
Хампарцумян: Не сме в криза от месеци, но икономиката трябва да е по-ефективна / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Хампарцумян: Не сме в криза от месеци, но икономиката трябва да е по-ефективна
53394
Хампарцумян: Не сме в криза от месеци, но икономиката трябва да е по-ефективна
  • Хампарцумян: Не сме в криза от месеци, но икономиката трябва да е по-ефективна

България не е в криза от няколко тримесечия, но искаме икономиката да расте устойчиво и да е по-ефективна. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян на финансов форум. По думите на Хампарцумян, за да постигнем устойчив растеж, трябва да настъпят промени във всички сфери на икономиката. За финансовите пазари е нужна повече интеграция - както при фондовите борси, така и в целия Европейски съюз, смята банкерът.

По думите на Хампарцумян основното е да накараме икономиките ни да растат устойчиво и това предстои да го видим. „Защото технически България не е в криза вече няколко тримесечия. Очевидно обаче България не е в криза не ни харесва, искаме повече. Искаме икономиката да бъде по-ефективна и това трябва да бъде общо усилие", категоричен е той. Банкерът изтъкна, че в икономиката всичко е взаимосвързано: политиците трябва свършат своята работа, държавната администрация трябва да свърши своята работа, може би да бъде драматично намалена и да заместим количеството с качество.

„Ако искаме Европа, която да е успешна като регион, също трябва по-висока степен на интеграция, независимо колко се говори днес за национални дискреции, за това как този ще се цепи, онзи ще напуска и така нататък. За тези, които следят, вероятно няма да е новина, но целият западен бряг на Америка - щатите Орегон, Вашингтон, Калифорния, са в технически фалит от няколко години. Да сте чули някой да иска да извади Калифорния от САЩ и да въведе мексиканското песо там? Не сте чули", коментира Хампарцумян.

Хампарцумян Не сме в криза от месеци но икономиката трябва да е поефективна
netinfo