Гръцките имоти „по-печеливши” от тези на нашето Черноморие
Гръцките имоти „по-печеливши” от тези на нашето Черноморие / netinfo

Закупуването на имот в гръцките курорти носи по-голяма печалба на собствениците, отколкото по родното Черноморие. Това сочи сравнителният анализ на Международната кантора за недвижими имоти Europolis, направен на базата на съществуващите оферти, присъщите разходи по сделката и връщането на инвестициите, пише БГНЕС.

Основното предимство е, че цените са приблизително същите като у нас, но курортният сезон в Гърция трае от април до късния октомври и имотът може да се отдава по-дълго време под наем.

Освен това, населените места са с по-добра инфраструктура, а крайбрежието не е така презастроено, подчертават брокерите на Международната кантора. Разстоянията от София до трите ръкава на Халкидическия полуостров или вилните зони на Кавала са между 350 и 400 км, колкото е пътят и до основните ни черноморски курорти, сравняват те.

Анализът на Europolis показва, че в момента на гръцкия пазар основно се предлагат мезонети и апартаменти в селища от „затворен тип”. Най-голям е интересът към ваканционните имоти на двата ръкава на Халкидическия полуостров – Касандра и Ситония - квадратният метър застроена площ там върви между 750 и 1000 евро.