ГЕРБ стартира подписка за реализация на проекта за тунел под връх Шипка
ГЕРБ стартира подписка за реализация на проекта за тунел под връх Шипка / снимка: DarikNews.bg, Габрово
ГЕРБ стартира подписка за реализацията на проекта за тунел под връх Шипка
67339
ГЕРБ стартира подписка за реализацията на проекта за тунел под връх Шипка
  • ГЕРБ стартира подписка за реализацията на проекта за тунел под връх Шипка

Национална подписка в подкрепа на реализацията на проекта за тунел под връх Шипка започна днес по инициатива на ГЕРБ. Освен в Габрово тя ще се разпространява в Казанлък, Стара Загора, Пловдив и други градове на страната.

„Започваме с добрата. С лек граждански натиск”, заяви пред медиите Томислав Дончев. „Готови сме на по-радикални мерки, ако не забележим, че всички които имат власт да решават не се отнасят с необходимото внимание към нашето искане. Това не е свързано с каприз. Целта е да не се губи време, а да се свърши работа и ние искаме да сме сигурни, че това ще стане”, каза още той.

Бившият министър на еврофондовете заяви, че има притеснения, че проекта може да не бъде довършен или това да не стане навреме. „Стана ясно, че миналата седмица Европейската комисия е върнала апликационната форма за проекта”, припомни Дончев.

Според него второто препятствие е свързано с оценката за въздействието на околната среда. Трета пречка пред тунела е липсата на гаранции, че проектът ще бъде включен в новия програмен период.

„Това не е проект с локално значение, нито с национално. Това е европейски проект. От тук минава коридор №9, който е важен за ЕС. Северна България практически е отделена от транспортните мрежи на юга”, коментира бившият министър на еврофондовете в правителството на Бойко Борисов.

ГЕРБ стартира подписка за реализация на проекта за тунел под връх Шипка
netinfo


Томислав Дончев, депутати на ГЕРБ от Стара Загора и Габрово, привърженици на партията и поддръжници на идеята за тунел под Шипка се събраха днес край габровското село Поповци, където минава трасето към бъдещия тунел. По този начин те заявиха, че искат да напомнят на министър Зинаида Златанова задълженията й да не бъде загубено европейското финансиране на тунела.