Георги Миков е новият шеф на НЕК
Георги Миков е новият шеф на НЕК / снимкa: Sofia Photo Agency

Георги Миков е новият изпълнителен директор на Националната електрическа компания. От там съобщиха, че Миков е избран след заседание на новия съвет на директорите. Председател на съвета е Евгени Ангелов, който е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. В съвета на директорите влиза още Михаил Андонов.

Миналата седмица Българският енергиен холдинг избра новите членове на съвета на директорите на компанията. В него има само трима членове, а не както беше досега - петима. Предишните изпълнителни директори на компанията Любомир Велков и Мардик Папазян бяха освободени заради слабите резултати на НЕК. Очаква се до края на годината загубите на компанията да достигнат 76 млн. лева.

Георги Миков е роден през 1963 година. Инженер по електроенергетика. Има магистърска степен по Бизнес администрация от Американския университет в България. От 1991 година до сега работи в сферата на енергетиката, като е изпълнявал различни длъжности в Националната електрическа компания, „Елекроразпределение Столично" и „ЧЕЗ Разпределение България". От 2005 година е член на управителния съвет на „ЧЕЗ България" ЕАД.