Generali Group обмисля да извърши големи поглъщания
Generali Group обмисля да извърши големи поглъщания / netinfo
Италианската застрахователна компания Дженерали (Generali Group) не изключва варианта да осъществи и по-големи поглъщания след извършените от нея няколко по-малки, като възнамерява да използва придобиването си в Чехия като трамплин за разширяване на дейността си в Русия, информира вестник"Кориере дела сера", цитиран от Ройтерс.

"(Малките и големи придобивания) се допълват, те не се изключват взаимно", каза в интервю за вестника един от главните изпълнителни директори на компанията Серджо Балбинот, информира БTA.

"Според нас те вървят ръка за ръка", допълни Балбинот. Преди два дни Дженерали обяви, че е подписала окончателно споразумение за създаване на обединено застрахователно дружество с амстердамската международна финансова група PPF Group N.V. Съвместното дружество ще контролира чешкия държавен застраховател Ceska pojistovna Group, който има операции в Чехия, Русия, Словакия, Казахстан и Украйна. Благодарение на тази сделка Generali Group ще стане лидер в застрахователния сектор на Централна и Източна Европа.

"Това ще бъде трамплин за разширяването ни в Русия, ние сме готови за още поглъщания", каза Балбинот. Дженерали е насочила вниманието си и към Турция", допълни той. Този месец компанията възнамеряваше да осъществи придобивания, но цените бяха високи, отбеляза Балбинот, цитиран от"Кориере дела сера".