Фукуи: Броят на японските туристи в България ще се увеличи
Фукуи: Броят на японските туристи в България ще се увеличи / netinfo

Можем да изградим сътрудничество в областта на отглеждането на калкан, заяви днес във Варна японският посланик Коичиро Фукуи, който се срещна с кмета на морския град Кирил Йорданов.

В Япония имаме много добра техника за отглеждане на различни видове риба по изкуствен път, посочи дипломатът. Той подчерта, че сред тях няма калкан.

По думите му, вече са в ход разговори с варненски специалисти, от които би могло да се стигне до реализация на съвместен проект.

Очаквам скоро японски фирми да започнат да инвестират в България, каза още посланикът. В момента бизнесмените от родината му предпочитали най-вече Чехия и Словакия.

Броят на японските туристи в страната Ви ще се увеличава, бе категоричен дипломатът. Досега сънародниците му са проявявали интерес основно към Празника на розата в Казанлък. Тепърва ще се увеличава посещаемостта във Варна и Велико Търново, прогнозира посланик Фукуи.

Дипломатът отправи покана към кмета да посети премиерата на българо-японската опера "Съдба за двама", която ще се състои на 9 ноември в София. Либретото е по действителен случай и разказва за любовта и сключването на първи брак между българка и японец. Композитор е проф. Александър Йосифов, автор на либретото е бившият посланик на България в Япония Тодор Дичев.