Фрадков свиква съвещание за месото
Фрадков свиква съвещание за месото / netinfo

Руският премиер Михаил Фрадков ще свика утре спешно съвещание по въпроси, свързани с месото, предаде ИТАР-ТАСС. Фрадков помоли на заседанието задължително да присъстват вицепремиерът Дмитрий Медведев, министърът на икономическото развитие и търговията Герман Греф, министърът на селското стопанство Алексей Гордеев, ръководителят на Федералната данъчна служба Андрей Белянинов и представители на министерството на вътрешните- работи.

"Ще обсъдим ситуацията и ще сложим точка по този въпрос", каза Фрадков пред членовете на правителството. "Трябва да се сформира план за действие, система на единен подход", допълни той и отбеляза, че Русия има и национални проекти, и обща задача да поддържа производителите.

Руският премиер обърна внимание на необходимостта да се реши въпроса с контрабандата на месо. Той допълни също, че не всичко е наред с механизма на квотите.

Решението на премиера да свика спешното заседание бе предшествано от вчерашното изявление на Герман Греф, че предприетите напоследък мерки, включително строгият механизъм на квотите, "доведоха до повишение на цените на съответната продукция с 1,8-3 пъти".

"В нито една страна няма такава затвореност", каза той и отбеляза, че в Русия действа най-тежкият режим за достъп до пазара.