Форум разисква инвестициите в Ямболско
Форум разисква инвестициите в Ямболско / netinfo

Двудневен форум „Община Ямбол – център на иновационната зона България – Югоизток” се провежда в Ямбол. Организатори са Американският глобален бизнес център и Асоциацията за развитие на стопанството и културата.

Целта е да се подготви участието на общината в системата за преки инвестиции „N+1” и “N+2” за Югоизточен район за планиране и за Европейския Югоизток. Ще бъдат разисквани различни теми, свързани с Европейските грантове и работа с фондовете за преки инвестиции в община Ямбол, участието на общината в разработването на подземни богатства в региона, изискванията на световния глобален фонд за финансиране до 10 млн. долара в системата на малкия и среден бизнес и др.

В работата на форума ще вземат участие Джон Тенант – представител на Фонд „Световен бизнес капитал” и Световната банка, Чен Юдзин – първи секретар на търговско-икономическото представителство на Китай, представители на министерството на икономиката и енергетиката и др.

За участие във форума са поканени представители на малкия, средния и големия бизнес в Ямбол, общински съветници и представители на община Ямбол.