Fiat ще пусне нов евтин модел автомобил през 2010 г.
Fiat ще пусне нов евтин модел автомобил през 2010 г. / снимка: EPA/BGNES

Компанията Fiat ("Фиат") ще пусне през 2010 г. нов евтин модел автомобил по подобие на индийската "Нано", която е най-евтината кола на света. Това съобщи изпълнителният директор на Fiat Серджо Марчоне.

"След 24 месеца - през 2010 г. ще пуснем наша собствена кола с ниска цена. Ще трябва да се създаде нова марка от нулата - с разпространителска мрежа. Колата няма да е с марката Fiat, каза Марчоне, цитиран от "Анса". Тя ще се произвежда извън Италия "в Сърбия или другаде, където имаме производствени мощности", пише БГНЕС.

Решението за мястото на производството ще бъде взето през следващите 6 месеца", уточни той. "Пазарният сегмент на евтини коли е предизвикателство, което Фиат не може да избегне", каза Марчоне.

Той все пак подчерта, че е необходимо да се създаде нова марка, за да не се компрометира имиджа на висококачествения италиански автомобил, постигнат през последните години. Той не даде никакви подробности нито за мощността или размерите, нито за евентуалната цена на бъдещия автомобил.