„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ увеличава капитала си
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ увеличава капитала си / netinfo
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ ще започне новата 2008 г. с четвърто по ред увеличение на капитала. Това решения бе взето на 5 ноември тази година от Съветът на директорите на дружеството, които реши да увеличи капитала от 50.700 млн. лв. на 60.840 млн. лв. чрез емисия от 10.140 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. за брой.

Ако бъде записана цялата нова емисия фондът ще стане най-големият АДСИЦ по регистриран капитал. Новата емислия представлява точно една пета от досега емитираното, което означава, че срещу всяка стара акция ще бъде издадено по едно право, а с пет права ще може да се запише по една от новите ценни книги. Мениджър на увеличението е ИП „Капман”.

В края на октомври от „ФеърПлей Пропъртис” съобщиха, че ще инвестират в нов проект - жилищен комплекс от затворен тип в древния балнеоложки център Сандански. Инвестицията е на стойност 21 млн. лв., като ще диверсифицира портфейла от морски и планински ваканционни селища на дружеството. Досегашните проекти на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ включват два ваканционни комплекса в Созопол и по един в Черноморец, Банско и Паничище.

Нетната печалба на дружеството със специална инвестиционна цел за деветмесечието на годината е в размер на 7.9 млн. лв. и близо 6 млн. лв. за дивиденти, половината от които бяха реализири в рамките на третото тримесечие. Към 30 септември дружеството управлява активи с балансова стойност 82.691 млн. лв., а пазарната му капитализация към същата дата възлиза на 111.540 млн. лв.