Фалит заплашва Неделино
Фалит заплашва Неделино / снимка: БГНЕС, архив

Ако в Неделино не бъдат завършени своевременно започналите европейски проекти, общината е обречена на фалит. За това алармира областният управител на Смолян Недялко Славов. В тази връзка ръководният екип на областна администрация ще проведе в петък среща със зам-кмета на общината, експерти и общински съветници, за да се намери работещ вариант за довършването на проектите

„Споделям притеснението си, че нещата и ситуацията с кмета на Неделино се отразява много неблагоприятно, в момента всички проекти, които се изпълняват там, са спрени. Влизаме в период, който е критичен и ако не започне бързо изпълнение, общината ще стигне до 100% финансови корекции по всички проекти. Така ще се обремени с задължения над 10 млн.лева", каза Славов.

"Аз ще се опитам, доколкото са моите възможности, поне това да се избегне, тъй като все още има вероятност да бъдат завършени своевременно. Нека внесем някакъв разум и тези политически страсти, които са се развихрили, да бъдат полезни за довършването на проектите, защото ситуацията е изключително притеснителна", заяви областният управител на Смолян.

Други новини от Пловдив