Екшън планът за САПАРД предаден на Ивановски
Екшън планът за САПАРД предаден на Ивановски / netinfo

Планът за действие за отблокиране на спрените пари по програма САПАРД е внесен при националния ръководител на програмата и зам.-министър на финансите Димитър Ивановски. Той има ангажимент да го предаде до края на месеца пред Европейската комисия, съобщиха от ДФ „Земеделие. Екшън планът е бил предоставен от изпълнителният директор на фонда Атанас Кънчев след заседание на Управителния съвет.

Планът за действие трябва да бъде реализиран до 31 август. Той е структуриран в три основни секции и е изготвен въз основа на всички констатации от писмото на Жан-Люк Демарти, директор на Генерална дирекция “Земеделие” в Европейската комисия. Първата секция включва мерки за засилване на административния капацитет във Фонд „Земеделие”. Втората секция включва мерки, които ще бъдат предприети във връзка с оставащите за изплащане проекти, а третата – да бъдат прегледани всички изплатени проекти по програмата за последните две години.

Екшън планът може да се обновява при необходимост своевременно. Членовете на УС на ДФ „Земеделие” регулярно ще следят за изпълнението на документа, като на всеки две седмици те ще получават информация за изпълнението му.