Държавата ще модернизира Летище Пловдив
Държавата ще модернизира Летище Пловдив / netinfo

Държавата очаква офертите на фирмата, която притежава част от перона и е собственик на терминала на Летище Пловдив, за да продължим преговорите за възвръщане на собствеността на държавата върху аеропорта. Това съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев при полагането на първата копка на най-големия на Балканите логистичен ценър за замразени и охладени продукти в Северозападната индустриална зона на Пловдив край село Радиново.

От думите му стана ясно, че договорка за изкупуване на дяловете на регистрираната в Швейцария фирма Т.А.Д.О. на Младен Мутафчийски, не е постигната в първоначално посочения от министерството срок – края на април. Направени са две експертни оценки и предстои постигнатите договорености да бъдат внесени в МС, за да може да заработи Летище Пловдив като нормален оператор.

В момента търсим възможността по какъв начин оператора ще може да влага средства в публична собственост. Очертава се в този момент държавата изцяло да се погрижи за модернизацията на Летище Пловдив. Моите намерения са това да стане бързо, въпреки трудностите, за да може реално да започне модернизирането на летището, каза още министър Мутафчиев. По думите му, изграждането на Летище Пловдив ще даде сериозна възможност за развитието на туризма в Южна България и ще улесни карго превозите на големите производители и търговци.