Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите. Ако има пари
Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите. Ако има пари / снимка: Sofia Photo Agency, Архив
Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите. Ако има пари
58559
Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите. Ако има пари
  • Дянков обеща коледни надбавки за пенсионерите. Ако има пари

Държавните служители да не се надяват на 13-та заплата, но пенсионерите може да получат коледни надбавки, в зависимост от разчетите на бюджета в края на ноември. Дали ще има допълнителни пари за 2 150 000 пенсионери ще стане ясно още в първата седмица на следващия месец. Това заяви в Китен финансовият министър Симеон Дянков, който е там заради на неофициално посещение заради разкопките, открити в крепостта Урдовиза.

По думите му коледните надбавки ще ги има единствено в случай, че в края на ноември няма бюджетен дефицит. "Завършихме септември за първи път от 2008 година насам с излишък, октомври също бе добър месец, така че ако и ноември е добър, може би ще има възможност и за коледни надбавки за пенсионерите", каза Дянков. Той допълни, че броят на хората, които очакват увеличението с 9,8% на пенсиите, е твърде голям, сумата е значителна, затова и от положителните стойности на бюджета може да стане ясно дали ще има още пари за възрастните.

Финансовият министър обаче беше категоричен, че бонуси за държавните служители са изключени. „Откакто аз съм министър такова нещо няма и няма да има. Просто по-добрите ще имат с 30% повече пари като гъвкаво заплащане", обясни още вицепремиерът.

Други новини от Бургас