ДПС и Реформаторите в конфликт заради законови промени
ДПС и Реформаторите в конфликт заради законови промени / netinfo
ДПС и Реформаторите в конфликт заради законови промени
79506
ДПС и Реформаторите в конфликт заради законови промени
  • ДПС и Реформаторите в конфликт заради законови промени

ДПС и Реформаторският блок влязоха в конфликт заради промените в Закона за пазарите на финансови инструменти.

Ето какво предвиждат промените и дебатът в пленарна зала

След гласуването от ДПС обясниха, че хора от Реформаторския блок, които са защитавали в зала внесения в последния момент текст, имат акции в публични дружества на борсата и в този смисъл са в конфликт на интереси.

От блока контрираха, че някой цели земи да бъдат разпродадени на безценица.

Станислав Атанасов от ДПС обясни, че е бил провокиран да вземе думата с процедурен въпрос е участието на колегите му от Реформаторския блок Петър Славов и Борис Станимиров, които по думите му са говорили „в полза на частни инвестиционни фондове, в полза на фондовата борса и специално в полза на тези частни инвестиционни фондове, които се занимават с търговия на земи". „Все повече може би реформотирите ще намират отговора на въпроса „Кой?" в огледалото", каза Атанасов.

Петър Славов от Реформаторския блок заяви, че въпросът, който са поставили от дясната коалиция, е „Кой има интерес да срине пазара на земеделска земя и да изкупи земеделската земя евтино". Това е което на практика щеше да се случи, ако промените, които предложихме, не бяха приети. Това беше реална заплаха", обясни той.