Доларът се укрепи към еврото, цените на петрола останаха стабилни
Доларът се укрепи към еврото, цените на петрола останаха стабилни / netinfo

На световните валутни пазари щатският долар отбелязва минимално поскъпване към еврото, заради данните от трудовия пазар в Съединените щати, които излязоха по-добри от очакваното.

Равнището на безработицата в САЩ през юли достигна четиригодишен максимум от 5,7 процента от 5,5 процента през юни, сочат данните на Министерството на труда на Съединените щати. От друга страна обаче закритите работни места са 51 000.

Натиск върху еврото оказаха и слабите данни за продажбите на дребно в Германия. През юни продажбите на дребно във Федералната република рязко са спаднали с 1.4 на сто, след ръста през май с 0,5 процента. На годишна база свиването е още по-голямо – 3,9 на сто.

Нефтът също продължава да подкрепя долара, след като цената на суровината остава около 123 долара за барел, значително под рекордните 147 долара в началото на юли.

След влизането на американските пазари доларът се остава стабилен към еврото около ниво 1.5550. Без съществена промяна е и търговията на „зелените пари” към японската йена, като щатската валута се котира за 107,40 йени за долар.

На стоковите пазари към 17.00 ч. българско време големият губещ е златото, което се понижи до 915 долара за тройунция от сутрешните 919,20 долара и 924 долара за тройунция вчера по същото време.

Цената на петрола днес се колебаеше в тесни граници около ниво 123 долара за барел. В края на европейската сесия в Ню Йорк лекият американски петрол се котира за 123,46 долара за барел, а в Лондон нефтът сорт Брент се търгува за 122,65 долара за барел.

DarikFinance.bg