Доларът и петролът стабилни на борсите
Доларът и петролът стабилни на борсите / netinfo

И днес доларът се търгуваше смесено на валутните борси. Преди влизането на американските пазари щатската валута отчиташе минимално понижение заради данните за спад на продажбите на вече построени жилища в Съединените щати. Продажбите са паднали с 2,2 процента до 4,91 млн. броя от 5,02 млн. броя на годишна база, съобщи Bloomberg. За една година пък цените са се понижили с 9,5%.

Въпреки това слабите данни от еврозоната ограничиха някакво по-съществено поскъпване на единната валута.

Най-напред се оказа, че бизнес доверието във Франция се е понижило повече от очакваното до 92 пункта от 97 през август. Германският IFO индекс за бизнес климата във Федералната република пък падна на тригодишно дъно до 92.9 пункта от 94.8 през август.

Така преди края на европейската сесия двойката долар/евро се котира около ниво 1.4680, след като към 17.00 ч. българско време курсът бе над 1.4730. Щатската валута остава без съществено движение и към японската йена около 105,80 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола се колебаеше в тесни рамки, като тази вечер на електронната борса в Ню Йорк лекият американски петрол се котира за 108,40 долара за барел, а в Европа нефтът сорт Брент се търгува за 103,60 долара за барел.

Към този час все още обаче няма информация за данните на енергийното ведомство в САЩ за петролните запаси на най-голямата икономика.

DarikFinance.bg