Доларът без съществена промяна на валутните пазари
Доларът без съществена промяна на валутните пазари / netinfo

Без съществена промяна остава курсът на долара на световните валутни пазари, след като в азиатската сесия щатската валута изчисти част от загубите вчера. Те дойдоха след публикуването на негативни данни за американската икономика

Най-напред бе съобщено, че се отчита спад в цените на имотите в Америка в 20 основни жилищни района на Съединените щати, а по-късно стана ясно, че и потребителското доверие също отчита понижение през юни до 50,4 пункта от 58,1 пункта през май. Така снощи на моменти зелените пари се понижиха над 1,56 долара за евро.

Всички наблюдаващи пазарите очакват днес решението на Федералния резерв за лихвената политика. Нагласите са централната банка да преустанови пониженията, които от септември насам свалиха основната лихва на ниво от 2 на сто. Прогнозите са обаче, че ФЕД няма и да увеличи лихвените проценти. Допълнително се очакват и данните за продажбите на нови жилища в САЩ, които по прогнози на анализатори ще се понижат.

При влизането на европейските пазари щатската валута се котира към еврото при съотношение от 1,5572 долара за евро, а към японската йена доларът се възстанови до около 108 йени.

DarikFinance.bg