До месец ще има яснота относно летище „Пловдив”
До месец ще има яснота относно летище „Пловдив” / netinfo
До месец ще има яснота кога ще започне инвестирането в летище “Пловдив”, обяви в Пловдив министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Държавата ще отдели необходимите средства за летище “Пловдив”, което ще бъде резервно на летище “София”, каза още Петър Мутафчиев.

Министърът поясни, че модернизацията на пловдивската аерогара ще отвори допълнително вратите за развитието на туризма в Родопския край и цяла Южна България. За целта в най-кратки срокове ще бъде изграден нов терминал на летището и то ще бъде изцяло модернизирано.

Гърци със своя опит помага на България за решаването на този въпрос, каза Петър Мутафчиев и добави, че двете страни ще обсъдят и модернизацията на пътя Пловдив–Смолян за подобряване на връзката със Солун, както и на така наречените „пътища на виното”.

Министърът на транспорта и съобщенията на Гърция, Михалис Ляпис, който гостува на пловдивския кмет Иван Чомаков, също обяви, че Гърция ще продължи да си сътрудничи с България за улесняване на пътуванията на гражданите от двете съседни страни. Очаква се да бъде подписан и меморандум за сътрудничество между тях.