Димитров казва до дни кой поема „Булгартабак” в отсъствието на Лачев
Димитров казва до дни кой поема „Булгартабак” в отсъствието на Лачев / снимка: Sofia Photo Agency
До дни министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще обяви кой ще поеме оперативното ръководство на “Булгартабак холдинг” след излизането на изпълнителния директор Христо Лачев в неплатен отпуск до приключване на разследването за укрити данъци. Това заяви самият министър в Пловдив, където откри 16-тото издание на Международната изложба за лозарство и винарство “Винария”.

Новият шеф на холдинга може са бъде назначен и като втори директор, и като временно изпълняващ длъжността, посочи Димитров. Той категорично отрече за поста да се обсъжда кандидатурата на съветника му Николай Ганев. Ето какво каза министър Димитров:

Няма такова предложение, рожба на нечия фантазия. В момента се уточнява кой ще поеме оперативното ръководство на холдинга, но не става въпрос за 30-годишен младеж, не че имам нещо против 30-годишните. Като го има (човекът, който ще поеме холдинга в отсъствието на Лачев – б. ред.), ще го научите. Колкото по-рано, толкова по-добре. Или ще бъде временно, или ще бъде втори изпълнителен директор, няма значение формата, но ще има необходимата власт.