Десето юбилейно събрание на Европейския делови конгрес
Десето юбилейно събрание на Европейския делови конгрес / netinfo

Изменението на климата и енергийната ситуация в Европа, газовата инфраструктура и търговията с вредни емисии са част от темите за дебати на Европейския делови конгрес, който провежда най-висшия си форум в германската столица.

Десетото юбилейно Общо събрание на Европейския делови конгрес ще събере в Берлин в рамките на два дни представителите на повече от 60 световни компании с обща капитализация над 1 трилион евро.

Със свои доклади ще участват Алексей Милер – председател на Управителния съвет на „Газпром”, който е и президент на Европейския делови конгрес, Клаус Клайнфелд – изпълнителен директор на „Сименс”, Буркхард Бергман – шеф на Е.ОН Рургаз, Германия, Тессен фон Хайдебрек – член на Управителния съвет на Дойче банк, Кристиан Клетинкс от Генералния директорат по транспорт и енергетика на Европейската комисия и други.

Европейският делови конгрес има пет комитета – “Енергетика”, “Информация и комуникация”, “Екология и здравеопазване”, “Законодателство, банки и финанси” и “Безопасност на бизнеса”. Те ще заседават по отделни програми на 15 юни.