Депутат от ГЕРБ: Ние предлагаме нова инициатива с различен въпрос
Депутат от ГЕРБ: Ние предлагаме нова инициатива с различен въпрос / снимка: Sofia Photo Agency

Ние предлагаме нова инициатива с различен въпрос. Така Красимир Ципов от ГЕРБ отговори дали управляващите предлагат нова формулировка на въпроса за допитването, под което БСП събра над 540 000 редовни подписи, или става дума за нов референдум, предаде БТА.

Вчера заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова съобщи пред медиите, че народните представители от групата започват инициатива по смисъла на закона за референдумите за допитване с въпрос "Да развиваме ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?".

ГЕРБ чрез правителството и Народното събрание ще се заеме с организирането на референдум и призоваваме всички граждани да гласуват на него, заяви депутатът Димитър Лазаров.

Нека БСП ясно да отговори по какъв начин ще осигури равен достъп до информация по въпроса, под който са се подписали гражданите, тъй като всички детайли са заложени в споразуменията с Русия, които на свой ред са засекретени, поиска отговор от левицата Ципов. Никой не иска да открадне референдума на хората, искаме той да се състои, посочи депутатът и повтори, че въпросът, предложен от ГЕРБ, не е манипулативен и подвеждащ.

Днес в правната комисия ще се дискутира какъв да бъде въпросът, а вероятно през идната седмица дебатът ще влезе в пленарната зала.