Дейли мейл” предупреждава британците да внимават при покупка на имот у нас
Дейли мейл” предупреждава британците да внимават при покупка на имот у нас / netinfo

Лондонският „Дейли мейл” предупреждава, че не всички жилища, предлагани за продан в България, са законни. Вестникът дава за пример комплекса „Златна перла” край Варвара, където 67 британци вече са си купили жилища. Изданието обаче посочва, че инвестицията им може да пропадне.

Изграждането на луксозния проект на южното българско Черноморие е спрян, тъй като е в нарушение на законодателството на ЕС да не се строи в резервати. ,,Златна перла" се намира в природния парк „Странджа”. Българските власти са се намесили след кампания на Световния фонд за дивата природа (WWF) . Под въпрос са и други новопостроени комплекси по Черноморието и в популярния български ски курорт Банско, посочва "Дейли мейл".

Заради по-евтините си имоти България се превърна в хит сред британците, които търсят ваканционно жилище в чужбина. През последните месеци обаче във вестниците на Острова зачестиха статиите, които предупреждават да се внимава при покупките с

недвижими имоти в България, тъй като не винаги цената отговаря на качеството. Изразява се и недоволство от това, че привлекателните с красивата си природа български курорти вече са твърде презастроени и пренаселени.